ÖĞRENCİ AKADEMİK VE SOSYAL DANIŞMA KURULU

BURSLAR
esya
giysi
Tıp fakültesi öğrencilerinin kaliteli ve etkin eğitim alabilmeleri için sorunlarının çözümü ve mesleksel gelişimlerine destek olmak amacıyla yapılandırılan bir kuruldur.
Bu kurul, Öğrenci Rehberlik Merkezi altında yer alan Kariyer Danışmanlık Merkezi, Sosyal Danışmanlık Merkezi ve Psikolojik Danışma Merkezi Başkanlarından oluşur. Bu merkezin Başkanı Dekan tarafından atanır.
GÖREV TANIMI:
Bu kurul “Öğrenci Rehberlik Merkezi”nin koordinasyonundan sorumludur.

ÖĞRENCİ AKADEMİK VE SOSYAL DANIŞMA KURUL ÜYELERİ

Prof. Dr. Asuman SUNGUROĞLU                             BAŞKAN

ÖĞRENCİ REHBERLİK MERKEZİ (ÖGREM)
Tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim ortamına ve sosyal koşullara uyum sağlamalarını, sorunların üstesinden gelebilmelerini, etkin öğrenmelerini sağlamak ve mesleksel gelişimlerini desteklemek.
OLUŞUMU:
“Öğrenci Rehberlik Merkezi” üç ayrı merkezden oluşur.
– Kariyer Danışmanlık Merkezi(KADAM)
– Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi(REDAM)
– Sosyal Danışmanlık Merkezi(SOSDAM)
Bu merkezde, üç merkezin koordinasyonundan sorumlu 1 sekreter görevlendirilir.
dayanisma1

ÖGREM SEKRETERYASI: Buket Adışanlı
Tel: 0312 595 8076
E-posta: tipogrem@ankara.edu.tr

Karİyer DanIşmanlIk Merkezi

OLUŞUMU:
Bu merkezin Başkanı Dekan tarafından atanır. Bu merkezde, Temel Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri, Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı, Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalından bir öğretim üyesi, Yabancı öğrenci ve öğrenci değişimi (ERASMUS) ile ilgili merkezde görevli öğretim üyesi ile Dekanlık tarafından uygun görülen öğretim üyeleri görev yapar. Ayrıca, bir uzman hekim, bir asistan temsilcisi, bir öğrenci temsilcisi ve akademik büroda görev yapan bir memur da bu merkezde görevlidir.
GÖREV TANIMI:
Mezuniyet öncesi öğrencilerini, eğitim programı ve uygulaması, mezuniyet sonrası eğitimi, yurtdışı hareketlilik (Erasmus, Farabi vb) programları, TUS, uzmanlık, askerlik, mecburi hizmet, yurt dışı olanakları vb hakkında bilgilendirir. En az ayda iki kez toplanarak öğrencilerin dilekçelerini değerlendirir ve rapor tutanaklarını Akademik ve Sosyal Kurul Başkanlığı aracılığı ile Dekanlığa sunar.
Karİyer DanIşmanlIk Merkezİ ÜYELERİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi
OLUŞUMU:
Bu merkezin başkanı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalından bir öğretim üyesidir. Ayrıca bu merkezde bir psikolog, bir psikiyatrist yer alır. Bu merkezin başkanı ve üyeleri Dekan tarafından atanır.
GÖREV TANIMI:
Mezuniyet öncesi ve sonrası öğrencilerine psikolojik danışmanlık hizmeti vermektir. Ayda bir kez faaliyetlerini bir rapor halinde Akademik ve Sosyal Kurul Başkanlığı aracılığı ile Dekanlığa sunar.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ ÜYELERİ

PROF. DR. BEDRİYE ÖNCÜ                                              BAŞKAN
Dr. Gamze TAŞ (ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ)
Yaşar KÜÇÜKKAYNAK (Psikolog)
Burcu KAHVECİ ÖNCÜ (Psikolog)

Sosyal Danışmanlık Merkezİ
OLUŞUMU:
Bu merkezin başkanı ve üyeleri Dekan tarafından atanır. Bu merkezde öğrenci işleri şefi sürekli görev yapar. Ayrıca gönüllülükle çalışacak öğretim üyeleri belirli sürelerle Dekanlık tarafından görevlendirilir.
GÖREV TANIMI:
Öğrencilere burs, yarı zamanlı iş ve kalacak yer vb. konularında destek verir. Kısmi zamanlı burs komisyonunun koordinasyonundan sorumludur. En az ayda bir kez toplanır ve toplantı raporlarını Akademik ve Sosyal Kurul Başkanlığı aracılığı ile Dekanlığa sunar.
SOSYAL DANIŞMANLIK MERKEZİ ÜYELERİ
PROF. DR. ASUMAN SUNGUROĞLU                          BAŞKAN
Sibel YÜCEL                             (Öğrenci İşleri Şefi)