Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 27-29 Şubat 2020 tarihleri arasında Cebeci Hastanesi 50. Yıl Amfisinde “İç Hastalıkları Güncellemesi 2020” isimli bilimsel program gerçekleştirildi.

Programın açılışında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demirkazık birer konuşma yaptı.

Olgularla İç Hastalıkları Güncelleme 2020, Onkoloji ve Hematoloji kliniklerindeki ilgi çeken konuların interaktif uygulamalarla da desteklenerek olgu oturumlarında tartışıldığı zengin bilimsel programıyla dikkat çekti. Programda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na katkı sunan emektar öğretim üyelerimize plaket takdim edildi. Programda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda, bugüne kadar 720 araştırma görevlisinin uzmanlığını tamamlayarak Türk Tıbbına hizmet vermeye belirtildi.

İç Hastalıkları Güncellemesi 2020’de, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’na katkı sunan emektar öğretim üyelerimize plaket takdim edildi.

İç Hastalıkları Güncellemesinin temalarına İç Hastalıkları Akademik Kurulu’nda karar veriliyor.

İç Hastalıkları Güncellemesi 2020’de düzenlenen oturumlarda farklı başlıklar altında birçok sunum yapıldı:

“Primer Amiloidoz”, “Kanser İmmünoterapisi”, “Hedefe Yönelik Ajanların Kullanılması”, “Meme Kanserinde Yenilikler”, “Hematolojik Malignitelerin Tedavisinde Yenilikler; Hangi Hastaya CAR T Hücre Tedavisi ve İmmünoterapi?”, “Kanserli Hastada Ağrı Tedavisi”, “Miyoloproliferatif Hastalıklara Yaklaşım”, “Tümör Lizis Sendromunun Yönetimi”, “Moleküler Hedefe Yönelik Tedaviler ve Böbrek”, “Maligniteli Hastada Yoğun Bakım Desteği”, “Kanserli Hastalarda Beslenme”, “Biyoloji Ajanlar ve Enfeksiyonlar”, “Romatolojik Hastalıklar ve Maligniteye Yatkınlık”, “Antifosfolid Antikor Sendromu”, “Onkolojik Hastada Diyabet Yönetimi”, “Hastam Deliryumda mı?”,  “Yaşlıda Malignite Tanı ve Tönetimi”, “Sterotaktik Radyoterapi Uygulamaları”, “Karaciğer ve Safra Yolları Tümörlerinde Girişimsel Tedavi Yaklaşımları”, “Pankreas Lezyonlarında Tanı Takip”, “İnflamatuar Barsak Hastalıkların Yönetimi”, “Nöroendokrin Tümör Tedavisi”, “Hipofiz Tümörleri”, “Metastatik Troid Kanserinde Tedavi Yaklaşımları”, “Kemoterapötik Ajanlara Bağlı İlaç Akciğeri: Tanı ve Yönetimi”, Akciğer Kanserinin Tanı ve Tedavisinde Bronkoskopi”, “Kanser Hastalarında Solunum Yetmezliğinin Yönetimi”, Onkolojik Hastalarda Kardiyak Sorunlar”