Fakültemiz Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Onur Polat ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Alkış’ın kaleme aldığı “Temel İlk Yardım Eğitimi” kitabı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi yayınlarının arasındaki yerini aldı.

“İlk Yardım Hayat Kurtarır” temasıyla yayınlanan Temel İlk Yardım Eğitimi kitabında ilk yardım şöyle tanımlanıyor: “İlk yardım, herhangi bir kaza veya hayatı tehlikeye düşüren bir durum karşısında sağlık personelinin yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da hastanın sağlık durumunun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla ilaçsız olarak yapılan uygulamalardır.”

İlk yardım eğitimi almış olmanın kişiyi ilk yardımcı yaptığını ama sağlık personeli yapmadığının vurgulandığı kitapta, ilk yardım uygulamalarında kesin karar erme yetkisinin sağlık personelinde olduğunun alt çiziliyor.

Kitabı hazırlayan her iki öğretim üyemizi de tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.