Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı tarafından 9 Ocak 2020’de, düşük proteinli diyet ile beslenen doğuştan kalıtsal metabolik hastalarımıza (Organik asidemiler, Fenilketonüri, Akçaağaç şurubu hastalığı, Tirozinemi ve benzeri hastalıklar) yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Tuba Eminoğlu önderliğinde, Şef Emrah Fandaklı’nın tarifleriyle, yandal araştırma görevlileri Ümmühan Öncül, Merve Koç Yekedüz, Neslihan Doğulu, çocuk diyetisyenleri Furkan Yolcu, Sena Averi ve ailelerin katılımı ile birlikte Ankara Hamamönü İlkerim Kafe’de düşük proteinli lezzetli gıdaların pişirildiği bir workshop etkinliği düzenlendi.

Doç. Dr. Tuba Eminoğlu Etkinlik ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Çocukların genellikle severek yediği makarna, muffin ve ekmek gibi tarifler paylaşıldı. Şef ile birlikte aileler ve çocuklar da tarifleri eş zamanlı uygulayarak öğrendi. Pişirilen yiyecekler, etkinlik sonunda çocuklara servis edildi ve tarifleri beğendikleri dile getirildi. Düşük proteinli özel diyet ile hayat boyu beslenen ve yiyecek çeşitliliği açısından zorluk yaşayan çocuklarımız ve aileleri ile keyifli bir gün yaşandı. Hayat boyu özel beslenme ve tedavi gerektiren bu hastalıklarda amacımız; bu ve benzeri etkinlikler ile toplumsal farkındalık yaratmak ve ailelere destek olmaktır.”