Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Dr. Hasan Büyükdoğan, İstanbul Üniversitesi ve Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin birlikte düzenlediği “Türkiye’nin Sağlık Ödülleri” kapsamında, geliştirdiği biyomedikal cihaz ile “Yılın Yenilikçi Doktoru” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Dr. Büyükdoğan, İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonunda  20 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen ve açılış konuşmasını Fakültemiz önceki dekanlarından Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Baskan’ın yaptığı törende, ödülünü Prof. Dr. Ali Akyüz ellerinden aldı.

Dr. Büyükdoğan, “Geliştirdiğim cihaz, akıllı bir fleksör atel olup el cerrahisi sonrası rehabilitasyonda, hastaların fizik tedavi rejimlerine uyumunu takip eden, iki yönlü veri akışı sağlayan, giyilebilir teknoloji örneği nesnelerin interneti ürünüdür” dedi.