Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esra Yürümez, 3 Eylül-4 Aralık 2019 tarihleri arasında ABD’nin Louisiana Eyaleti’nde bulunan Tulane Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi bünyesindeki Bebek Ruh Sağlığı Ünitesi’nde gözlemci olarak bulundu. Doç. Dr. Yürümez,  bebek ruh sağlığı alanında önde gelen araştırmacılardan biri olan Prof. Dr. Charles Zeanah danışmanlığında, özellikle travmatik yaşam olaylarına maruz kalan bebek ve küçük yaştaki çocuklara yönelik değerlendirme ve terapi müdahaleleri konusunda bilgi edindi. Doç. Dr. Yürümez, aynı zamanda otizmin tanı ve sınıflandırmasında en değerli araç olan ADOS eğitimini tamamladı.

Doç. Dr. Esra Yürümez’e çalışmalarında başarılar dileriz.