Anatomi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dallarından Klinik Anatomi Kursu

//Anatomi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dallarından Klinik Anatomi Kursu

TKDCD (Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği), Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalları işbirliği ile multidisipliner olarak düzenlenen Klinik Kardiyak ve Vasküler Anatomi Kursu’nun ikincisi 26 Kasım 2019 tarihinde Fakültemizde düzenlendi.

Kalp ve Damar Cerrahları, uzmanlık öğrencileri, fakültemiz öğrencileri, Perfüzyonist Yüksek Lisans Programı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Morfoloji Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Toplantı Salonu ve Anatomi Anabilim Dalı Prof. Dr. İbrahim Veli Odar Pratik Salonu’nda gerçekleştirildi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Çelik, Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar, TKDCD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik, Anatomi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dallarının öğretim üyelerinin de katıldığı toplantıda, dünyanın öncü kardiyak klinik anatomistlerinden Prof. Robert H. Anderson konuk öğretim üyesi olarak dersler verdi.

Ord. Prof. Anderson kariyeri boyunca, önce Royal Brompton Hastanesi’nde, ardından Great Ormond Street Çocuk Hastanesi ve St. George’s Hastanelerinde çalıştı. Emekli olduktan sonra, Londra Üniversitesi Kolejinde Emeritus Profesörü olarak görev yaptı. Prof. Anderson, Newcastle Universitesi ve South Carolina Üniversitelerinde onursal öğretim üyesi olarak dersler verdikten sonra Houston Baylor College’da halen eğitim çalışmalarına devam ediyor. Halen dünya çapında önemli tıp fakültelerinde misafir öğretim üyesi olarak derslerine devam eden Prof. Robert H. Anderson, Pittsburgh and Charleston’da Klinik Anatomi üzerine Masterclass programları düzenliyor.

Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Toplantı Salonu’nda, Prof. Robert H. Anderson’ın “Development – Embryology of the human cardiovascular system” ve “Clinical Cardiac Anatomy” derslerinin ardından, Anatomi Anabilim Dalı Prof. Dr. İbrahim Veli Odar Pratik Salonu’nda Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Tekdemir, Prof. Dr. Halil İbrahim Açar ve Prof. Dr. Ayhan Cömert’in başkanlığında Anatomi ve Kalp ve Damar Cerrahisi AD öğretim üyeleri ve Anatomi AD asistanları Dr. Ali Can Korkmaz, Dr. Mehmet Yılmaz, Dr. Kübra Özpınar, Dr. Aybegüm Akın Balcı, Dr. Necati Salman ve Dr. Yiğit Güngör tarafından uygulamalı klinik anatomi pratiği verildi.

2019-12-02T10:26:08+03:00