Üroloji ve Radyoloji Anabilim Dallarından Ortak Kurs

//Üroloji ve Radyoloji Anabilim Dallarından Ortak Kurs

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji ve Radyoloji Anabilim Dallarının birlikte gerçekleştirdikleri “Prostat Kursu: Multiparametrik MR ve MR-TRUS Füzyon Biyopsisi”, Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Önder Yaman’ın moderatörlüğünde 16 Kasım 2019 tarihinde yapıldı.

Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlenen Kursun açılışında Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Önder Yaman ve Prof. Dr. Yaşar Bedük birer konuşma yaptı.

Kurs kapsamında, “Prostat Kanseri Tedavisinde Biyopsi Tekniği/Görüntüleme Tedavi Kararını Etkiler mi? Olgular Eşliğinde”, Multiparametrik Prostat MR Nedir? MR’da PI-Rads Skorlaması”,  Multiparametrik Prostat MR Olgu Örnekleri”, “Kognotif Biyopsi”, “Füzyon Biyopsi”, “Biyopsinin Patolojik Yorumlaması”, “Prostat Biyopsisinde Enfeksiyondan Korunma”, Güncel BPH Cerrahisi: Videolar Eşliğinde”, başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu kursun sonunda kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Öğretim üyelerimize düzenlemiş oldukları başarılı kurstan dolayı teşekkür ediyoruz.

2019-11-20T11:33:55+03:00