15. Hipofiz Sempozyumu Ankara’da düzenlendi

//15. Hipofiz Sempozyumu Ankara’da düzenlendi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı öncülüğünde Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Derneği’nin katkıları ile 8-9 Kasım 2019 tarihlerinde 15’inci Hipofiz Sempozyumu düzenlendi.

Başkanlığını Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Demet Çorapçıoğlu, sekreterliğini Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yaptığı Sempozyumda, en seçkin ve deneyimli endokrinologlar, cerrahlar, nöroradyologlar bilimsel konuları tartışarak, deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu. Sempozyumda, ayrıca, ikincisi yapılan Hipofiz Görüntüleme Kursu kapsamında olgular eşliğinde bu konudaki bilgi birikimleri ve deneyimleri paylaşıldı.

Sempozyum, ülkemizde hipofiz ile ilgili kongre niteliğinde bir değer taşıyor. Bu yıl hem kurs hem de Sempozyuma yoğun ilgi nedeniyle rekor kırıldı. Ülkemizin dört bir yanından Sempozyuma ve kursa 350’nin üzerinde uzman hekim katıldı.

Fakültemizden 30 civarında öğrenci sempozyumda gönüllü olarak yer alırken, gala gecesinde fakültemiz öğrencilerinden oluşan 18 kişilik orkestra güzel bir müzik dinletisi sundu.

Sempozyumdaki ders aralarında, Üniversitemiz Rektörlüğü ve Fakültemiz Dekanlığının katkıları ile çekilen üniversitemiz yerleşkelerindeki sanat eserleri klip eşliğinde paylaşıldı.

2019-11-15T10:55:52+03:00