Prof. Dr. Murat Özsan’a Atilla İlhan Roman Ödülü

//Prof. Dr. Murat Özsan’a Atilla İlhan Roman Ödülü

Fakültemiz önceki dekan yardımcılarından, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Özsan, Atilla İlhan Roman ödülünü kazandı.

Attila İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “2019 Attila İlhan Roman Ödülü” şiirsel bir üslupla kurguyu bir araya getiren Abdullah Ataşçı’nın “Yara Bende” eseri ile toplumsal kaygıları gözeterek insanı ele alış tarzı ve kurgudaki başarısı nedeniyle Murat Özsan’ın “Umudun Rengi” başlıklı eserine verildi.

7 Kasım 2019 günü İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Marmara Salonunda düzenlenen ödül töreninde Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Solmaz İlhan, kurum olarak Attila İlhan adına yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. İlhan, ödülleri vermedeki temel amaçlarının, Attila İlhan’ın her eserinde öne çıkartmaya gayret ettiği “ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme” misyonuna layık olacak eserleri öne çıkarmak olduğunu vurguladı.

Ödüllerin Seçici Kurul Onursal Başkanı Doğan Hızlan da Attila İlhan’ın eserleri kadar konuşmasıyla da insanları etkilediğine işaret ederek, “Attila İlhan kendine özgü bir anlayışın, yaşama ve siyasi biçiminin nasıl olması gerektiği konusunda çokça yazmıştır. Her zaman soru sorarak bizlerin de pasif bir okur değil, aktif bir okur olarak kitaplarını okumamızı sağlamıştır,” diye konuştu.

Prof. Dr. Murat Özsan da törende, kendisini roman yazmaya yönlendiren sebeplerden birisinin de mesleği olduğunu dile getirerek, “Çok iyi doktorsanız iyi bir tıp bilgisine sahipsiniz demektir ama bu iyi bir hekim olmak için yeterli değildir. Çünkü doktorluk bir meslek, hekimlik ise sanattır ve bir hekim ne kadar sanatkârsa hastasına uzatacağı eli de o kadar şifa verici olacaktır,” ifadelerini kullandı.

Sevgili hocamızı ve sevgili ailesini bu büyük başarı nedeni ile gururla kutluyoruz.

2019-11-12T11:03:52+03:00