Anatomi Anabilim Dalımızdan Tıp Eğitimine Çok Önemli Katkı

//Anatomi Anabilim Dalımızdan Tıp Eğitimine Çok Önemli Katkı

Fakültemiz Anatomi AD (Anabilim Dalı) öğretim üye ve yardımcılarından tıp eğitimine çok önemli bir katkı sağlandı. Sobotta İnsan Anatomisi Atlası’nı geleneksel bir şekilde Türkçe’ye çeviren Anatomi AD, 24’üncü Almanca baskıyı 11’inci Türkçe baskı olarak yayınladı.

Atlas, Genel Anatomi ve İskelet-Kas Sistemi, Baş, Boyun ve Nöroanatomi ile İç Organlar ciltleri ile Kas ve Sinir Tablolarını içeren fasikülden oluşuyor. Bu yeni basımda konular klinik ile entegre bir şekilde ele alınmış, ayrıca tipik bir klinik olgu ve konunun öğrenme kazanımları ile öğrenme pekiştirilmiş durumda.

Atlasın hazırlanmasında emeği geçen başta çeviri editörü Prof. Dr. Tuna Karahan olmak üzere Anatomi Anabilim Dalımızın tüm öğretim elemanlarına, ülkemiz tıp eğitime yaptıkları bu değerli katkıdan dolayı gönülden teşekkür ediyoruz.

2019-11-04T12:10:17+03:00