Gastroenteroloji Bilim Dalımız Ev Sahipliğinde Uluslararası Katılımlı Etkinlik

//Gastroenteroloji Bilim Dalımız Ev Sahipliğinde Uluslararası Katılımlı Etkinlik

Türk Gastroenteroloji Derneği, Kore Endoskopi Derneği ve Gastrointestinal Endoskopi Derneği tarafından 3-4 Ekim 2019 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı ev sahipliğinde İnternational Digestive Endoscopy Network (IDEN) etkinliği düzenlendi.

Gastroenteroloji Bilim Dalı’nın Fakültemiz Cebeci Yerleşkesinde bulunan binasında düzenlenen etkinliğe 85’i yurtiçi, 13’ü de Kore’den gelen yaklaşık 100 kişi katıldı. Katılımcıların hepsi gastroenteroloji alanında profesör, doçent ve uzman olan kişilerden oluştu.

Etkinlik, açılıştaki konuşmalardan sonra dersler ile devam etti. Daha sonra, Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Özkan, Bilim Dalımız öğretim üyeleri Prof. Dr. Necati Örmeci, Prof. Dr. Mehmet Bektaş ve Prof. Dr. Kubilay Çınar’ın moderatörlüğünde, Prof. Dr. Cengiz Pata, Prof. Dr. Serhat Bor gibi gastroenteroloji alanında uzman isimler tarafından canlı işlemler yapıldı. Bu işlemler, eş zamanlı olarak Binanın 3’üncü katındaki toplantı salonundan canlı olarak izlendi. Davetliler soru ve  cevapları ile interaktif katılım sağladı.

IDEN etkinliğinde, Fakültemiz Gastroenteroloji Bilim Dalı’nın alanında uzman öğretim üyeleri tarafından ileri endoskopik uygulamalar yapılırken, Kore Endoskopi Derneği Başkanı ve diğer Koreli katılımcılar tarafından ileri endoskopi teknikleri ile ilgili dersler anlatıldı. Etkinlikte toplamda 10 adet işlem yapıldı. Bu işlemler, erken mide ve kolon kanseri tanısı alan hastalara yapılarak endoskopik yöntemlerle vücutlarındaki lezyonlar çıkarıldı. Yapılan işlemler sonucunda bu hastalarda, cerrahi bir prosedüre gerek duyulmadan iyileşme sağlandı. Ayrıca “akalazya” hastalığının tedavisinde son dönem kullanılan “poem”  işlemi de 2 akalazya hastasına uygulandı.

Bilim Dalımızda, daha önce “endokul 1, 2 ve 3” olarak yapılan toplantıların, bu etkinlikten sonra yine “endookul” olarak devam edeceği bildirildi.

2019-10-18T09:25:59+03:00