Ankara Tıp 74 Yaşında

//Ankara Tıp 74 Yaşında

Bu yıl 19 Ekim’in Cumartesi gününe denk gelmesi nedeni ile fakültemizin kuruluşunun 74’üncü yılı, 16 Ekim 2019 Çarşamba günü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Morfoloji Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, aynı zamanda 1989 Ankara Tıp mezunu olan Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Güngör Özden, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, fakültemizden emekli olan ve halen görev yapan çok sayıda öğretim üyesi, ülkemizin çeşitli kademelerinde görev yapan Ankara Tıp mezunları, sağlık çalışanları ve idari personel katıldı.

Törenin ilk bölümünde, fakültemiz öğrencileri tarafından şiir dinletisi eşliğinde dans gösterisi yapıldı.

Sağlık Bakan Yardımcısı Güven’e diploması takdim edildi!
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahhadin Güzel ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik tarafından, Ankara Tıp mezunu olan Sağlık Bakan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’e 30 yıl önceki diplomasının bir örneği takdim edildi.

Ankara Tıp’ın kuruluşunda rol oynayan yabancı tıp adamları
Bu senenin konferans teması, fakültemizin kuruluşunda önemli rol üstlenen yabancı öğretim üyeleri olarak belirlendi. Bu konuda fakültemiz önceki dekanlarından Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mazhar Semih Baskan, “Tozlu Sayfalar Arasında Unutulanlar: Fakültemizin Kuruluşunda Rol Oynayan Yabancı Hocalar” başlıklı bir konferans verdi. Histoloji ve Embriyoloji AD (Anabilim Dalı) öğretim üyemiz Prof. Dr. Alp Can ise  “Albert Eckstein’in Objektifinden Anadolu’dan İnsan Fotoğrafları” konulu fotoğraf gösterimini paylaştı.

Göğsümüzü kabartan Prof. Dr. Türmen’e plaket
Ardından, bu yıl, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından “Avrupa Sağlık Ödülü”ne layık görülen ve hepimizi gururlandıran Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Tomris Türmen’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Fakültemizde taş üstüne taş koyanlara teşekkür plaketleri
2019’da çok başarılı çalışmalara imza atarak dergimizi uluslararası platformlara taşıyan “Tıp Fakültesi Mecmuası”  editör ve editör yardımcılarına teşekkür plaketi sunuldu.

Törende, ayrıca, Dönem 1’e başlayan öğrencilerimize ilk dersi veren öğretim üyelerimize, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminde öğrenci danışmanlığı yapan öğretim üyelerimize,  fakültemiz eğitim yönetimine katkısı bulunanlara, Araştırma, Kalite, İngilizce Program ve Akreditasyon Kurulları koordinatör ve yardımcılarına, Tanıtım Komisyonu başkan ve yardımcısına, Öğrenci Toplulukları başkan ve yardımcılarına ve Tören Komisyonu’na plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Tören, AD/BD başkanlığını devreden öğretim üyelerimizin, emekli olan öğretim üyelerimizin, önceki dönemlerde “Meslekte 30, 35 ve 40. Yıl ve Kökler” plaket törenlerine mazereti nedeni ile katılamayan öğretim üyelerimizin takdimi ve teşekkür plaketlerinin sunumu ile sona erdi.

Törenin ardından Morfoloji Binası fuaye alanında bir resepsiyon da verildi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, kuruluşundan bu yana on binlerce öğrenci mezun etti, uzman, öğretim üyesi yetiştirdi. Mezunlarımız şu anda ülkemizin dört bir yanında Ankara Tıp meşalesini taşıyor.

2019-10-18T11:14:57+03:00