Tıp Doktorluğu Diploma Denklik Sınavı(23-24 Kasım 2019)

//Tıp Doktorluğu Diploma Denklik Sınavı(23-24 Kasım 2019)
  1. T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulunun 16.06.2016 tarihli ve Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 01.09.2016 tarihli kararı gereğince Tıp Doktorluğu alanında Diploma Denklik Sınavı, Fakültemizce 23-24 Kasım 2019 tarihinde yapılacaktır.
  2. Sınava yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak Yükseköğretim Kuruluna Tıp Doktorluğu alanında diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ve Seviye Tespit Sınavına girmesine karar verilen adaylar başvuru yapabilirler.
  3. Sınav kontenjanı 50 (elli) kişidir.
  4. Sınav, 23 ve 24 Kasım 2019 günlerinde iki ayrı oturumda Nesnel Yapılandırılmış Klinik ve Uygulama Sınavı şeklinde yapılacaktır.
  5. Sınavın 23 Kasım 2019 günü Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi’nde (ASYM) yapılacak ilk aşamasında toplam 20-22 olgu üzerinden adayların klinik bilgi, akıl yürütme, sentezleme ve karar verme yeterlikleri, 24 Kasım 2019 günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı’nda yapılacak ikinci aşamasında ise 7-8 durakta hekimlik uygulama becerileri değerlendirilecektir. Sınavın 23 Kasım 2019 günkü ilk aşaması bilgisayar ortamında uygulanacaktır.
  6. Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, Aday Başvuru Formuna yazılan bilgilerdeki eksik ve hatalar nedeniyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır. Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerinden sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.
  7. 7. Adayların başvuruda yazacakları ad ve soyad bilgileri diplomada yazılı olan ile aynı olmalıdır.
  8. Adaylar sınava https://aday.ankara.edu.tr/ linkinden başvuru yapacaklardır. Başvuruda bulunan aday sayısının 50 (elli) den fazla olması durumunda adaylar arasından “Noter huzurunda” kura çekimi yapılacak ve sonuçlar 50 asil ve 50 yedek aday olmak üzere web sayfamızda ilan edilecektir. Kurada ismi çıkan asil adaylar aşağıda verilen hesap numarasına sınav ücretini yatıracaklardır. Adaylar para yatırdıklarını gösteren dekontun bir örneğini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fakülte Sekreterliğine 12 Kasım 2019 tarihi mesai bitime kadar elden veya faksek@medicine.ankara.edu.tr adresine e-posta ile gönderilecektir. Belgelerini teslim etmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve yerine yedek adaylar çağrılacaktır. Yedek adayların başvuru süreleri 15 Kasım 2019 mesai bitimine kadar sürecektir. Sınav başvuruları kabul edilen aday listesi 18 Kasım 2019 tarihinde web sayfasında ilan edilecektir.
  9. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılacak sınava ait sınav başvuru tarihleri, kura çekimi, sınav ücreti, sınav tarihi, saati ve sınav yeri bilgileri aşağıda verilmiştir:

Sınav Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2019 – 1 Kasım 2019, Saat: 17.00’ye kadar.

Kura Çekim Tarihi, Saati ve Yeri: 4 Kasım 2019, Saat:14.00, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Yerleşkesi Mor Salon.

(Arzu eden adaylar kura çekimine katılabilirler.)

Sınav Ücreti: 2000 TL (KDV Dahil)

Sınav ücreti; Ankara Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Ziraat Bankası Ankara Beşevler Şubesi IBAN NO:TR 3300 0100 0799 3992 8199 5002 nolu hesaba yatırılacaktır. Adaylar adı, soyadı, Türk veya yabancı uyruklu (YU) vatandaşlar için vatandaşlık numaralarını ve “Denklik Sınavı” notunu dekonta yazdırmaları gerekmektedir.

Sınav Tarihi, Saati ve Yerleri:

• 23 Kasım Cumartesi, Saat: 10.00, Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM)
    Korkutreis Mahallesi Lale Sokak No:5 06430 Maltepe/ANKARA
  • 24 Kasım 2019 Pazar, Saat 10.00, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı, Cebeci / ANKARA
  1. Adayın sınava girerken yanında bulundurması gereken belge ve gereçler:

* Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi: Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartları ibraz etmek zorundadırlar.

* Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş.

1. Kopya eylemine karışmış olan, belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları incelenerek geçersiz sayılacaktır.
  2. Sınav sonuçları Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi web sayfasında ilan edilecektir.

2019-11-06T16:33:28+03:00