Multidisipliner, Yurt Dışı Katılımlı Portal Hipertansiyon Sempozyumu

//Multidisipliner, Yurt Dışı Katılımlı Portal Hipertansiyon Sempozyumu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi sahipliğinde 9 Ekim 2019 tarihinde Fakültemiz İç Hastalıkları AD (Anabilim Dal Gastroenteroloji BD (Bilim Dalı) ve Radyoloji AD işbirliği ile Yurtdışı Katılımlı Portal Hipertansiyon Sempozyumu gerçekleştirildi.

İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlenen Sempozyumun açılışında, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Radyoloji AD BAşkanı Prof. Dr. Serdar Akyar ve Gastroenteroloji BD öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Örmeci birer açış konuşması yaptılar.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik tarafından Çin Manzou Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Hepatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Xiaolong Qi’ye sertifika takdim edildi. Prof. Dr. Qi  işbirliği protokolü  dahilinde “Ziyaretçi profesör’ olarak yılda 2 kez 5’er gün konferanslar vermek üzere fakültemize ziyarette bulunuyor.

Sempozyumda, alanında uzman hekimler tarafından “Portal hipertansiyon anatomi, kan akımı, sınıflama ve patofizyoloji, portal hipertansiyonun klinik sonuçları”, “Portal hipertansiyon tanısı: Klinik ve laboratuvar yöntemleri ile tanı, USG ve Elastografi”, Portal Hipertansiyon Klinik Farklılıkları ve Tedavi: Pre hepatik, intra hepatik ve post hepatik portal hipertansiyonun klinik farklılıkları ve önemi, portal hipertansiyon medikal tedavisi”, Surgical Treatment of Portal Hypertension cerrahi tedavisi” Non-Invasive Methods for the Diagnosis of Portal Hypertansion” başlıklı Türkçe ve İngilizce sunumlar gerçekleştirildi.

Sempozyum, soru ve katkılar ile tamamlandı.

Emeği geçen tüm öğretim üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.

2019-11-07T09:34:28+03:00