BAUM Konferansları Başladı

//BAUM Konferansları Başladı

“Dr. James Parkinson: Cesaret ve Tutku”

Ankara Üniversitesi Beyin Araştırmaları Merkezi (BAUM) 2019-2020 Konferans Dizisinin ilki 4 Ekim 2019 tarihinde Merkezin Konferans Salonunda gerçekleştirildi. BAUM Müdürü ve Fakültemiz Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Canan Kalaycıoğlu’nun kısa bir açış konuşması yaptığı konferansta, Fakültemiz Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cenk Akbostancı, “Dr. James Parkinson: Cesaret ve Tutku” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Cenk Akbostancı, konferansta, Parkinson hastalığına adı verilen Dr. James Parkinson’un (1755-1824) hayatını 18’inci Yüzyıl politik ve sosyal gelişmeleri eşliğinde anlattı. James Parkinson’un tıp alanındaki kariyerine ‘Yıldırım Çarpmasının İnsan Üzerindeki Etkileri’ adlı yayını ile başladığını ve tıp, politika, jeoloji gibi pek çok farklı alanda eserler verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Akbostancı, James Parkinson’un, anne sütünün önemini vurguladığını ve çiçek aşısı için çok çalıştığını vurguladı. Prof. Dr. Akbostancı Parkinson’un, sıtmanın bataklılara yakın yerlerde sık olduğunu fark ettiğini, bataklık sisinin zehirli etkisinden olabileceğini öngördüğünü dile getirdi. Prof. Dr. Akbostancı, Parkinson’un Eczacılar Birliği’ni kurduğunu da belirtti.

2019-10-15T08:52:58+03:00