Ord. Prof. Dr. Albert Eckstein Anısına Konferans ve Sergi

//Ord. Prof. Dr. Albert Eckstein Anısına Konferans ve Sergi

Fakültemiz kurucu öğretim üyelerinden Ord. Prof. Dr. Albert Eckstein anısına Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi tarafından 8 Ekim 2019 tarihinde konferans ve sergi düzenlendi.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen konferans ve sergiye Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, fakültemiz, üniversitemiz ve diğer eğitim kurumlarından çok sayıda öğretim üyesi ve sanatsever katıldı.

Fakültemiz Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alp Can’ın “Eckstein’in Objektifinden Anadolu’nun İnsanları” temalı fotoğraf gösterimi ile başlayan konferans, Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nejat Akar’ın “Bozkır Çocuklarına Bir Umut: Ord. Prof. Dr. Albert Eckstein…”  başlıklı sunumu ile devam etti.

Konferansta, Fakültemiz önceki dekanlarından Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Başkan, “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Kuruluşunda Görev Alan Alman Bilim İnsanları”, Göç Araştırmacısı Regine Erıchsen ise “Erna ve Albert Eckstein. Anadolu’da Çocuk Hastalıklarının Araştırılmasında ve Tedavisindeki Başarıları” isimli sunumlar yaptılar.

Ord. Prof. Dr. Albert Eckstein’in, hekimliğinin yanı sıra sanatseverler yönünün de birçok açıdan anlatıldığı konferansın ardından, “Prof. Dr. Albert Eckstein’in Anadolu İzlenimleri” isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergisinin ardından bir resepsiyon da düzenlendi.

2019-10-22T16:28:40+03:00