Çocuk Hastanemizde Hastalara Sosyal Destek

//Çocuk Hastanemizde Hastalara Sosyal Destek

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören hasta çocuklara sosyal anlamda büyük destek sağlanıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saadet Arsan ve Sosyal Pediatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Betül Ulukol, Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emel Cabı Ünal ve Sosyal Destek Uzmanı Başak Özcan’ın yoğun gayretleri ile hasta çocuklara sosyal yardımlarda bulunuluyor ve moral desteği sağlanıyor.

Fakültemiz Çocuk Hastanesi Sosyal Destek Uzmanı Başak Özcan, çocukların daima hayatındaki en önemli parçası olduğunu söylüyor. Çocuk Hastanemizde birçok çocuk ile bir arada olduğunu belirten Özcan, onlar için canı gönülden bir şeyler yapabilme, onlara yardımcı olabilme fırsatı bulduğunu belirtiyor.

Çocuk Hastanemize Türkiye’nin dört bir yanından ve her yaş grubundan çocuklarının geldiğini belirten Özcan, “Bu çocuklar, amansız hastalıklara karşı koyarken ailelerinin ve onların yanlarında olduğumuzu hissettirebilmek, hastane odasında geçen ve çok uzun aylar hatta yıllar süren tedavi süreçlerinde onlara, bir nebze olsun nefes olabilmek için elimden geleni yapmaya çabalıyorum” diyor.

Başak Özcan, hasta çocukları, Çocuk Hastanemizin içinde yapılandırılan Üniversitemiz Giysi Bankası ile buluşturduğunu, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının kıyafet ihtiyacını karşılamakta yardımcı olduğunu belirtti. Çocuklara, balon, boya kalemi, kitap, oyuncak gibi materyaller sağlayarak, bir nebze olsun mutlu olmalarına yardımcı olduğunu belirten Özcan, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde palyaço getirterek çocukları eğlendirmeye çalıştığını söyledi.

Başak Özcan, Fakültemiz, Çocuk Hastanemiz ve öğretim üyelerimizin desteği çocuklar için çok daha fazlasını yapacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.

2019-10-14T09:50:52+03:00