Ankara Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı Fakültemizde Gerçekleştirildi

//Ankara Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı Fakültemizde Gerçekleştirildi

Bilim Ateşini Yakan Yeni Öğrencilerimiz ATA’nın Huzuruna Çıktı

Ankara Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında okumaya hak kazanan öğrencilerimiz için Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminin başlaması nedeniyle bir program düzenlendi.

Program kapsamında 17 Eylül 2019 tarihinde Tandoğan Yerleşkesi Güneş Meydanı’nda toplanan çiçeği burnunda öğrencilerimiz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve öğretim üyelerimiz ile birlikte “Bilim Ateşi”ni yaktı.

Daha sonra, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, öğretim üyeleri ve 10 bine yakın öğrencimiz, Anıtkabir’i ziyaret ederek Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını belirtti.

Ankara Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı da aynı gün gerçekleştirildi. Fakültemiz Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlenen açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencimiz katıldı.

Açılık Programında Fakültemiz Oda Müziği Topluluğu tarafından verilen konserde birbirinden güzel parçalar seslendirildi. Üniversitemiz Akademik Yıl Açılış Dersini veren Ankara Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferruh Dinçer, üniversitemizin tarihi hakkında değerli bilgiler paylaştı

2019-10-14T13:55:34+03:00