//Türkçe ve İngilizce Tıp Programlarında Öğrenim Görecek Dönem 1 Öğrencilerimiz İçin Uyum Programları

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programını kazanan öğrencilerimiz için 11-13 Eylül 2019 tarihlerinde Fakültemiz Morfoloji Binasında “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Dönem 1 Açılış Haftası Uyum Programı” düzenlendi.

Geçtiğimiz dönem ilk öğrencilerini alan Fakültemiz İngilizce Tıp Programında 2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminde okuyacak öğrencilerimize yönelik 11-13 Eylül 2019 tarihlerinde Morfoloji Binasında  “2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Dönem 1 Açılış Haftası Uyum Programı” gerçekleştirildi.

Fakültemiz Morfoloji Binası salonları ve fuaye alanında gerçekleştirilen programlara öğretim üyelerimiz ile Dönem 1’liler yoğun ilgi gösterdi. Dönem 1’liler program kapsamında hekimliğe ilk adım olan beyaz önlüklerini de öğretim üyelerimizin ellerinden giydi.

Ord. Prof. Dr. Abdulkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlenen Türkçe Tıp Programı Dönem 1 Uyum Programının açılışında konuşan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik,  fakültemiz eğitim sistemi ve olanakları, sağlık sistemi, sosyal imkanlar ve yerleşkelerimiz hakkında bilgiler aktardı.

“Burada olduğunuz sürece tıp eğitiminden çok keyif alacaksınız”

Dekan Çelik, Dönem 1’liler ile şu mesajları paylaştı: “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başlayan sevgili yeni öğrencilerimiz; zorlu bir maratonu takiben tamamlamış olduğunuz Lisans Yerleşme Sınavı sonrası, tercihiniz sonucu Ankara Tıp Ailesine katıldınız. Sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Hoş geldiniz.

1945’te kurulmuş olmanın verdiği kökler ve değerler ışığında, çok nitelikli, alanında yetkin, uluslararası alanda tanınmış çok sayıda öğretim üyesi ile çağdaş eğitim yöntemleri, 2000 yataklı hastaneleri ve sosyal-kültürel olanakları ile fakültemizden halkımıza şifa dağıtacak iyi birer hekim olarak yetişeceğinize ve ailenizden uzakta olsanız bile kendinizi sıcacık bir yuvada hissedeceğinize inanıyorum.

Burada olduğunuz sürece tıp eğitiminden çok keyif alacak ve Ankara Tıplı olarak mezun olmanın gururu ile ayrılacaksınız. Sizlere, yeni aileniz ve yuvanızda güzel bir tıp eğitimi ve başarılar diliyorum. Sağlıcakla kalın.”

Dönem 1 Türkçe Tıp Programının açılışında, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Ateş “Mezuniyet Öncesi Eğitim Programına Genel Bir Bakış”, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral “Fakülte Sosyal Olanaklarına Genel Bakış” Sosyal Destek Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Asuman Sunguroğlu “ÖGREM ve Sosyal Destekler (Öğrenci Rehberlik Merkezi), Prof. Dr. B.İmge Ergüder’de “Öğrenci Danışmanlığı Sistemi” konularında bilgiler aktardılar. Moderatörlüğünü Fakültemiz Öğrenci Temsilcisi İnt. Dr. Devrim Deniz Kuşçu’nun yaptığı “Öğrenci Gözü ile Ankara Tıp” isimli interaktif sunumda fakültemiz dönem öğrencisi temsilcileri, yeni öğrencilerimiz ile tanışıp, fikir alış-verişinde bulundu.

Öğrenci Danışmanlık Koordinatörlüğü’nün gerçekleştirdiği Programda Dönem 1’liler, danışman öğretim üyeleri ve rehber öğrencileri ile tanışma fırsatı buldu.

İngilizce Tıp Programı öğrencileri için de uyum programı

Geçtiğimiz dönem açılan Fakültemiz İngilizce Tıp Programı’na 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında kayıt yaptıran öğrencilerimiz için Mavi Salon’da bir açılış programı düzenlendi. Buradaki programda, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, İngilizce Tıp Programı Koordinatörü Prof. Dr. Vesile Şentürk Cankorur, Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Nihal Apaydın, fakültemiz mezunu Dr. Rabia Hızarcı ve İngilizce Tıp Programı Öğrenci Temsilcisi Bora Bozağaç birer konuşma gerçekleştirdiler.

Fakültemiz Sosyal Destek Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Asuman Sunguroğlu, İngilizce Tıp Programı öğrencilerine Öğrenci Danışmanlığı Sistemi hakkında bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Önder Yaman’dan açılış dersi: “Bilimin Evrimi ve “Empati”

Uyum Programında akademik yılın açılışını Fakültemiz Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Yaman, “Bilimin Evrimi ve Empati” isimli dersi ile yaptı. Prof. Dr. Yaman, insanlık evriminde bilimin yeri, bilimde empati ve hekim olmada empatinin önemi üzerine ilgi çekici bir konuşma gerçekleştirdi. Uyum Programı kapsamında, fakültemiz öğrenci topluluklarından temsilciler, Dönem 1’lilere topluluklarını tanıtan sunumlar yaptı. Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp ve Kadın Platformu Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşad Mungan’ın birimleri ile ilgili bilgiler paylaştığı Uyum Programında, fakültemiz öğrenci işleri ve kütüphane birimleri hakkında da tanıtımlar yapıldı.

2019-09-19T11:05:38+03:00