Fakültemiz Cebeci Hastanesi  “Bebek Dostu Hastane” Seçildi

//Fakültemiz Cebeci Hastanesi  “Bebek Dostu Hastane” Seçildi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yerleşkesinde bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Kadın Hastalıkları ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalları, Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Haziran 2019 tarihinde ‘’Bebek Dostu Hastane‘’ teması kapsamında denetimden geçti.

Birimlerimizdeki ‘’Bebek Dostu Hastane Komitesi‘’ tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sayesinde denetim başarıyla tamamlandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), doğumu takiben annenin bebeğine ilk 6 ay sadece anne sütü vermesini, 6’ıncı aydan sonra ise uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar anne sütüne devam etmesini öneriyor.

Sağlıkta Kalite Standartlarının gereği doğrultusunda birimlerimizde Ankara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (ANKUZEM) işbirliği ile tüm sağlık çalışanları 20 saatlik eğitimden geçti.

Anabilim Dallarımızın bu konudaki amacı, annelere emzirme konusunda doğru bilgi ve alışkanlıkları kazandırarak, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini sağlamayı kapsıyor.

2019-10-25T11:22:52+03:00