Ankara Tıp’tan Türk Tıbbına 460 Hekim

//Ankara Tıp’tan Türk Tıbbına 460 Hekim

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda 6 yıllık tıp eğitimini başarı ile tamamlayan 460 öğrencimiz, düzenlenen tören ile hekimliğe ilk adımlarını attı.

Üniversitemiz Tandoğan Yerleşkesi Güneş Meydanında 28 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Çelik, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral ile Prof. Dr. Kenan Ateş, üniversitemiz, fakültemiz ve diğer tıp fakültelerinden çok sayıda öğretim üyesi ile birlikte yeni mezunlarımızın aileleri katıldı.

Yeni mezunların, öğretim üyeleri birlikte bando eşliğinde birbirinden güzel marşlar ile tören alanına girmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Sahne’ye önce “ilk 10” çıktı
Fakültemiz Tören ve Öğrenci Etkinlikleri Komisyonunun organizasyonuyla kalabalık bir davetli topluluğu önünde gerçekleşen törende, mezun olan öğrencilerimiz isim isim sahneye çağrıldı. Mezun öğrencilerimiz arasında elde ettikleri derecelerle ilk 10 sırayı alanlar, mezuniyet belgeleri, Ankara Tıp flamaları ve çiçeklerini Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik’in ellerinden aldı.

Çiçeği burnunda hekimlerden Hipokrat Andı
Törende Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, Dekanımız Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik ve dönem birincisi Dr. Yunus Emre Dalkılıç konuşma yaptılar. ‘Hipokrat Andı’nı Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik ve fakültemiz öğretim üyeleri ile birlikte içen genç hekimlerimizin coşku ve heyecanı görülmeye değerdi.

Kepler havaya
Törenin daha sonraki bölümünde dönem birincisi Dr. Yunus Emre Dalkılıç mezuniyet meşalesini yaktı ve mezunlar kütüğüne çivi çaktı. 2018-2019 dönemi mezunlarının, fakülte flaması ve mezuniyet meşalesini 2018-2019 döneminde mezun olacak öğrencilerimize teslim etmesinin ardından, yeni mezunlar, mezuniyet belgelerini ve Ankara Tıp flamalarını öğretim üyelerimizin elinden aldılar.

Törenin son kısmı büyük bir coşkuya sahne oldu. Dekanımız Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik’in talimatıyla püskül çevirip kep fırlatan yeni mezunlar, Ankara Tıp’tan mezun olmanın onurunu hep birlikte yaşadı.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Rüştü S. Güner’in de fotoğraflarıyla katkıda bulunduğu Diploma Töreninden Kareler aşağıdadır. Sevgili Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Rüştü S. Güner’e teşekkür ederiz.

Not: Tören ile ilgili videolara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

2019-07-02T10:05:21+03:00