Politzer Ödülü Ankara Tıp’ta

//Politzer Ödülü Ankara Tıp’ta

Polonya’nın Varşova kentinde 32’incisi düzenlenen Politzer Toplantısı’nda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan (KBB) öğretim görevlimiz Dr. Emre Ocak, sunduğu çalışma ile tüm dünyadan gönderilen toplam 187 çalışmayı geride bırakarak Politzer Altın Madalya Ödülü’nü ülkemize getirdi.

Dr. Emre Ocak’ın ödüle layık görülen çalışması, iç kulağa nanopartikül yoluyla ilaç gönderimi üzerine yapıldı. Hayvan deneyli araştırmada, kırmızı fluoresan protein ile daha önceden işaretlenmiş olan nanopartiküller intratimpanik enjeksiyon yoluyla önce orta, oradan da iç kulağa gönderildi. Sonrasında yapılan elektrofizyolojik ölçümlerle işitmeye bakıldı, takibinde de koklea kesitleri alınıp konfokal mikroskobik inceleme ile nanopartiküllerin iç kulaktaki yerleşimleri değerlendirildi.

Dr. Emre Ocak, ihtisasını Fakültemiz KBB Anabilim Dalı’nda tamamladıktan sonra 1 yıl süre ile Amerika Birleşik Devletleri Miami Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı’nda Öğr. Gör. Dr. olarak görev yapmaya başladı.

Öğretim Görevlimiz ve Anabilim Dalımızı gönülden kutluyoruz.

2019-06-14T10:41:50+03:00