Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan İleri Endoskopi Günleri EndOkul-2 Kursu

//Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan İleri Endoskopi Günleri EndOkul-2 Kursu

Fakültemiz Gastroenteroloji Bilim Dalı’nca 25 Mayıs 2019 tarihinde İleri Endoskopi Günleri EndOkul-2 konulu kurs düzenlendi.

Gastroenteroloji Bilim Dalı’nın Cebeci Yerleşkesindeki binasında düzenlenen kursa farklı şehir ve kliniklerden yaklaşık 60 hekim katıldı. Kursta, toplam 10 vakaya, alanında ekol kabul edilen Prof. Dr. Hasan Özkan, Prof. Dr. Mehmet Bektaş, Prof. Dr. Kubilay Çınar gibi öğretim üyeleri tarafından ileri endoskopi teknikleri ile girişimsel işlem (POEM, ESD, EUS) yapıldı.

Daha önce de düzenlenen EndOkul -1’in devamı şeklinde olan bu kursun her 2 ayda bir düzenli olarak yapılması planlanıyor. Düzenlenen bu ikinci kursta, katılımcılar yapılan işlemleri canlı olarak izlerken, soru cevaplar ile yapılan işlemlere katılma şansı buldu.

Gastroenteroloji Bilim Dalı tarafından yapılan açıklamada, bu kurslardaki öncelikli hedefin, bu tip ileri uygulamaların genç gastroenterologlar tarafından daha yaygın yapılmasını sağlamak, bu konudaki tecrübe ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

2019-10-23T17:01:48+03:00