KLİMUD, Kuruluşunun 10. Yılını Ankara Tıpta Kutladı

//KLİMUD, Kuruluşunun 10. Yılını Ankara Tıpta Kutladı

Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD), kuruluşunun 10’uncu yılını, 24-25 Mayıs 2019 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nın (AD) ev sahipliğinde, İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlediği “Klinik Mikrobiyolojide Akılcı Laboratuvar Uygulamaları Sempozyumu ile kutladı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını KLİMUD Başkanı Doç. Dr. Berrin Esen, Fakültemiz Tıbbi Mikrobiyoloji AD Başkanı Prof. Dr. Devran Gerçeker, KLİMUD Genel Sekreteri ve Fakültemiz Tıbbi Mikrobiyoloji AD öğretim üyesi Prof. Dr. Z. Ceren Karahan ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, yaptı. Konuşmalarda klinik mikrobiyolojinin klinik tanıdaki gelişen ve değişen rolüne ve Derneğin uzmanlık alanı ve klinik mikrobiyoloji uzmanlarının gelişimine yaptığı katkılara değinildi.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı Sempozyumda klinik mikrobiyoloji uzmanının değişen rolleri ve ek sorumlulukları, akılcı laboratuvar uygulama örnekleri ile birlikte tartışıldı. Son 10 yılda klinik mikrobiyoloji uzmanlık alanı ve sağlık politikalarında yaşanan çeşitli gelişmeler ve tehditler doğrultusunda tanımlanan stratejik hedeflere ulaşma yolunda planlanan etkinlikler hakkında bilgi verildi.

2019-05-27T09:54:20+03:00