Halk Sağlığı Konferanslarında “İş ve Ruhumuz” Konusu Anlatıldı

//Halk Sağlığı Konferanslarında “İş ve Ruhumuz” Konusu Anlatıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı ile İç Hastalıkları Anabilim Dalları ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi tarafından yürütülen İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi programı kapsamında, İş Sağlığı ve Meslek Hastalıkları konferansları Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde yürütülmeye devam ediyor.

Konferansların 5’incisi 21 Mayıs 2019 tarihinde Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansın açış konuşmasını Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meltem Çöl yaparken, Fakültemiz Konsültasyon ve Liyezon Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Kumbasar, “İş ve Ruhumuz” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Ruh sağlığı için bireyin işinin olması ve çalışmasının çok önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Hakan Kumbasar, “İşsizlik ruh sağlığı açısından önemli bir risk faktörüdür. Uzun süren işsizlik depresyon açısından ciddi risk yaratır” şeklinde konuştu.

Çalışma ortamındaki olumsuzlukların ruh sağlığını kötü etkileyebildiğini söyleyen Prof. Dr. Kumbasar, “Çalışma ortamı ilişkili ruhsal sorunların yanı sıra ruhsal hastalığı olan bireylerin çalışabilmesinin de önemli bir konudur” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Kumbasar, “Ruhsal hastalıklar işi, iş ortamına ait sorunlar da ruh sağlığını etkileyebilir” dedi.

2019-10-23T14:45:41+03:00