Sinirbilim Öğrenci Topluluğundan 1. Multidisipliner Sinirbilim Kongresi

//Sinirbilim Öğrenci Topluluğundan 1. Multidisipliner Sinirbilim Kongresi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Sinirbilim Öğrenci Topluluğu, Ankara Üniversitesi Psikoloji Öğrenci Topluluğu ile Gazi Üniversitesi Psikiyatri Topluluğu birlikteliğinde 4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde 1’inci Multidisipliner Sinirbilim Kongresi gerçekleştirildi.

Fakültemiz Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda düzenlenen Kongreye, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Ankara Üniversitesi Beyin Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden (AÜ BAUM) Prof. Dr. Metehan Çiçek, Sinirbilim Öğrenci Topluluğu Başkanı Dönem 3 Öğrencisi Onur Utku Güvendik’in yanı sıra Ankara ve diğer illerden tıp, psikoloji, biyoloji, mühendislik ağırlıklı olmak üzere farklı disiplinlerden 350 öğrenci katıldı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik’in açış konuşmasıyla başlayan Kongreye Ankara Üniversitemiz Sinirbilim Öğrenci Topluluğu’nun Yapay Zeka Panellinden sonraki ikinci büyük etkinliği olarak dikkat çekti.

Bilimsel ve Sosyal Workshoplar İlgi Çekti
Kongrede, “Bilinçaltının Seçimlerimize Etkisi”, “Beyin Anatomisi ve Dsiseksiyonu”, “Çalışma Belleği ile İlgili Bilişsel Testler” Hayvanlarda Psikiyatri Modelleri”, “Serebral Yanallaşma ve İlgili Bilişsel Testler”, “Psikoz Deneyi” “Sinirsel Geri Bildirim” gibi bilimsel workshoplar düzenlendi.

Kongrenin,  Psikodrama, “Yoga”, “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi”, “Sosyal Latin Dansları” gibi aktivitelerinden oluşan sosyal workshopları büyük ilgi topladı.

2019-05-15T09:09:36+03:00