Yeşim Ateş Ağrı Günleri’nde Ekrem Ağrılarının Girişimsel Tedavisi Tartışıldı

//Yeşim Ateş Ağrı Günleri’nde Ekrem Ağrılarının Girişimsel Tedavisi Tartışıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Algoloji Bilim Dalı tarafından, uluslararası katılımlı olarak Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden merhum Prof. Dr. Yeşim Ateş’in anısına düzenlenen “Yeşim Ateş Ağrı Günleri”nin beşincisi 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda düzenlenen Sempozyumun açılışında, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Alkış, Algoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aşık, Dünya Ağrı Enstitüsü (WIP) Türkiye Şubesi Başkanı Prof. Dr. Serdar Erdine birer konuşma yaptı.

Sempozyumda bu yıl,  ağrı kliniklerinde sıklıkla çıkan önemli problemlerden olan “Eklem Ağrıları”, farklı disiplinlerin bakış açılarıyla irdelenirken, tedaviler arasında özellikle “Girişimsel Tedaviler” konusu irdelendi. Daha önceki sempozyumlarda olduğu gibi hasta bazlı optimum tedavi yöntemleri, pratik uygulamalı olarak tartışıldı.

Sekreterliğini Fakültemiz Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Enver Özgencil’in yaptığı Sempozyumda, eklem ağrılarının nedeni ve tanısı ile konvansiyonel, cerrahi ve girişimsel tedavi yöntemleri ele alınırken, farklı oturumlarda ameliyathane-salon interaktif katılımlı girişimsel tedavilerin canlı uygulamaları yapıldı.

Sempozyuma, konularında uzmanlaşmış Anesteziyoloji, Algoloji, FTR, Ortopedi, Nöroşirurji ve Radyoloji Anabilim-Bilim Dallarına mensup çok sayıda öğretim üyesi katkı sundu.

Merhum Prof. Dr. Yeşim Ateş, kısa yaşam süresi içerisinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı’nda çok büyük başarılara ve araştırmalara imza atmış bir isim. Algoloji Bilim Dalı’nın hızlı gelişimi ile birlikte çok hızlı değişen ve yenilenen tedavi yöntemlerinin ülkemizde uygulanmasında Prof. Dr. Ateş’in büyük katkıları bulunuyor.

27 Mayıs 2010 tarihinde kaybettiğimiz saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Yeşim Ateş anısına düzenlenen “Yeşim Ateş Ağrı Günleri”nin 2011 yılında düzenlenen birinci Sempozyumunda “Onkolojik Hastalarda Anestezi ve Ağrı Yöntemleri”ni irdelenmişti. 2013 yılında ikincisi düzenlenen Sempozyumda, “Başarısız Bel Cerrahisi”nde Ağrı Tedavisi”ni tartışılmıştı. Üçüncü kez 2015 yılında “Servikal Ağrı Sendromları” konusuyla düzenlenen Sempozyumların dördüncü ise 2017 yılında “Baş Ağrıları” temasıyla gerçekleştirilmişti.

2019-05-08T09:41:23+03:00