Ankara Tıp’ta Satranç Turnuvası

//Ankara Tıp’ta Satranç Turnuvası

Hekimler satrançta da iddialı olduklarını gösterdi

Ankara Üniversitesi Sinirbilim Öğrenci Topluluğu tarafından 3 Mayıs 2019 tarihinde 2’inci Sinirbilim Satranç Turnuvası düzenlendi.

Fakültemiz Morfoloji Binası Öğrenci Yemekhanesinde düzenlenen turnuvaya, fakültemiz ve üniversitemizin çeşitli bölümlerinden öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

Turnuva sonucunda Fakültemiz Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi birinci olurken, ikincilik ve üçüncülük derecelerini ise fakültemiz öğrencileri Dönem 1’den Kadour Yassin ve Dönem 2’den Yusuf Hastürk elde etti.

Turnuva 1’incisi Prof. Dr. Ergin Çiftçi, böyle bir turnuvanın düzenlenmesinden çok mutlu olduğunu belirtirken, Sinirbilim Topluluğu’nun tüm satranç faaliyetlerine destek vermekten mutluluk duyacağını belirtti. Prof. Dr. Çiftçi, kendi öğrencilik yıllarında satranç faaliyetlerinin çok yoğun bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, fakültemiz bünyesinde satranç sporunun daha da gelişmesi adına faaliyetlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Sinirbilim Topluluğu Başkanı Fakültemiz Dönem 3 öğrencisi Onur Utku Güvendik, Zeka Oyunları Ekibi Başkanı Dönem 3 Öğrencisi Alperen Özkan ile ekip üyeleri Alperen Tuzdelen, Mustafa Yaralı, İrem Andaç ve Hamida Valili’nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen Turnuvaya Türkiye Satranç Federasyonu da destek verdi.

2019-10-21T16:20:58+03:00