TTO’dan “ankaBİGG” Programı Kapsamında Fakültemizde Bilgilendirme Toplantısı

//TTO’dan “ankaBİGG” Programı Kapsamında Fakültemizde Bilgilendirme Toplantısı

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) İş Geliştirme Uzmanı S. Eren Özmen tarafından, 24 Nisan 2019 tarihinde Fakültemiz Morfoloji Binası Mor Salon’da “ankaBiGG” programı kapsamında girişimci adayların teknoloji odaklı iş fikirlerinin, nitelikli iş planlarına dönüştürülmesi ve TÜBİTAK 1512 BİGG programına başvurmaları konularında bilgilerin verildiği bir toplantı düzenlendi.

Ülkemizde girişimcilik desteklerinin şahıs olarak başvuru yapılabilen ve yüzde 100 destek oranına sahip tek programı olan TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BİGG) kapsamında Uygulayıcı Kuruluş 1. Aşama Faaliyetlerini, Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ankaBİGG adı altında yürütüyor.

Program kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek olan girişimcilere iş fikirlerini gerçekleştirebilmek için 200 bin TL’lik hibe desteği sunuluyor.

BİGG programına başvuru koşulları:

• Son sınıf lisans öğrencisi olmak,
  • Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi Olmak
  • Herhangi bir mezuniyetin üzerinden 10 yıl geçmemiş olmak

Ankara Üniversitesi’nin yetkinlik alanları göz önüne alınarak, ankaBİGG projesi için “Sağlıklı ve İyi Yaşam” ve “Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme” olmak üzere 2 tematik alan belirlenmiş durumda.

Detaylı bilgi için: bigg.ankaratto.com

2019-04-30T11:50:52+03:00