Fakültemiz Romatoloji Bilim Dalından Romatoid Artrite Bütüncül Bakış

//Fakültemiz Romatoloji Bilim Dalından Romatoid Artrite Bütüncül Bakış

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Romatoloji Bilim Dalı tarafından 12 Nisan 2019 tarihinde Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda “Romatoid Artritte El ve Ayağa Bütüncül Bakış” konulu bir bilimsel etkinlik düzenlendi.

Düzenleme Kurulunu Fakültemiz Romatoloji Bilim Dalından Prof. Dr. Gülay Kınıklı, Prof. Dr. Murat Turgay ve Prof. Dr. Aşkın Ateş’in yaptığı bilimsel etkinliğin açılışında Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülay Kınıklı, “Romatoid Artritte Patagonez, Eklem Bulguları ve İlaç Tedavilerine Genel Bakış” konulu bir sunum yaptı.

Başkanlığını Fakültemiz Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Birkan Sonel Tur’un yaptığı “Romatoid Artritli Hastalarda Hemşirelik Bakımı” isimli oturumda, Uz. Hem. Gökçe Şıkşık ve Uz. Hem. Çiğdem Marangoz birer konuşma yaptı.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Murat Turgay’ın yaptığı panelde, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Edibe Ünal “Romatoid Artritte Egzersiz ve Fizyoterapinin Yeri”, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü’nden Prof. Dr. Esra Akı da “Romatoid Artritte Operasyon Öncesi ve Sonrası” başlıklı sunumlar yaptı.

Fakültemiz Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Bilgin’in “Romatoid Artritte El-Ayak Cerrahisi”, Hacette Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Prof. Dr. Nilgün Bek’in “Romatoid Artritte Cerrahi Uygulamalarında Ortez ve Protezlerin Desteği”, Fakültemiz Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı’ndan Dr. Berker Duman’ın da “Romatoid Artritin Psikososyal Boyutu” başlıklı sunumlar yaptığı oturumun başkanlığını Prof. Dr. Aşkın Ateş yaptı.

Bilimsel etkinliğin son bölümünde, Kişisel Sağlık ve Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Adil Buyrukçu “Romatoloji Hastalıklarda Beslenme” konulu bir sunum yaptı.

2019-04-12T16:39:44+03:00