İbni Sina Hastanesi HAP Masabaşı Tatbikatı

//İbni Sina Hastanesi HAP Masabaşı Tatbikatı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde gerçekleştirilen 2019 yılı masabaşı tatbikatı; 27 Mart 2019 tarihinde Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda geçekleştirildi.

HAP Üst Yönetimi’nden, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Berk Burgu’nun (HAP Başkanı – Yedek) katıldığı tatbikatta; Hastane Müdürü Emre Mutlu (Operasyon Direktörü), Hastane Başhemşiresi Uzm. Hem. Tekmile Köse (Planlama Direktörü), Hastane Müdür Yardımcıları; Ramazan Yavuz (Kurumlararası Koordinasyon Direktörü), Selışın Mutlu (Halkla İlişkiler Direktörü), Koray Menengiç (Güvenlik Sorumlusu) ve Şimel Gülhan (Lojistik Direktörü) ile Laboratuvar Birimi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Aydın Karaarslan ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar da hazır bulundu.

Eczane, Ayniyat Deposu, Nutrisyon Ünitesi, Merkez Laboratuvarı ve Gözetim Denetim ve Kontrol Hizmetleri Birimi’nin ortak çalışması ile hazırlanan Mor Kod (Acil Müdahale Planı Aktivasyonu) konulu masabaşı tatbikat; ilgili birimlerin sorumlularının ve personelinin abilitasyon, Üroloji, Nefroloji, Algoloji, Nöroloji, Endokrinoloji ve mEtabolizma Hastalıkları, Radyoloji, Kakatılımı ile gerçekleştirildi.

Tatbikatın senaryosu; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Ana Ecza Deposu’nda yaşanan ve Ayniyat Deposu ile Nutrisyon Deposu’nu da etkileyen bir su baskını yaşanması halinde; acil durum bildirimin nasıl yapılacağı, olay yerinde depo personeli ve Teknik İşler Birimi tarafından alınacak ilk tedbirler, ilk etapta hangi kurumlarla irtibata geçileceği, depoların tahliyesinde önceliklendirmenin nasıl yapılacağı, destek personelinin görevlendirilmesi esnasında nelere dikkat edileceği, ecza deposunun boşaltılması ve ilaçların geçici depo alanına taşınması esnasında alınacak güvenlik tedbirleri, hastane personelinin ve basının bilgilendirilmesi için neler yapılacağı ve acil durum yönetiminin sonlandırılması gibi hususlar dikkate alınarak hazırlandı.

Masabaşı tatbikat esnasında; senaryoda yer alan birimler, tatbikat için hazırlanan sunum çerçevesinde, acil durum sürecinde ne şekilde hareket edeceklerini katılımcılar ile paylaştı.

2019-04-05T12:00:13+03:00