Ankara Tıp’tan İç Hastalıkları Güncellemesi

//Ankara Tıp’tan İç Hastalıkları Güncellemesi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 21-23 Mart 2019 tarihleri arasında Tıp Fakültemiz İbn-i Sina Hastanesi, Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda “İç Hastalıkları Güncelleme 2019” kongresi (programı) düzenlendi. Kongreye Ankara ve Türkiye’nin birçok yerinden iç hastalıkları uzmanı katıldı.

İç Hastalıkları kliniklerindeki ilgi çeken konuların interaktif uygulamalarla desteklenerek iki gün süresince olgu oturumlarında tartışıldığı program, zengin bilimsel içeriğiyle ilgi topladı.

Başkanlığını Fakültemiz Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demirkazık’ın yaptığı kongrenin bilimsel sekreteryasını ise Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nda Prof. Dr. Mustafa Şahin ile İç Hastalıkları Yoğun Balım Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Defne Altıntaş yürüttü. Kongreye fakültemizin çeşitli anabilim dallarında çok sayıda öğretim üyesi katkı sundu.

Kongrenin bilimsel programında birçok konu masaya yatırıldı
Kongrenin ana konularını, hipertansiyon, hiperlipidemi, koroner arter hastalığı, Kalp yetmezliği, diyabetik nefropati tedavisinde değişiklikler, tiroid hastalıklarına yaklaşım, hepatorenal sendrom, peptik ülser hastalığı, beslenme tedavisi, erişkin aşılama, geriatrik hastaya yaklaşım, astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), solunum yolu enfeksiyonları, HIV pozitif hastanın izlemi, trombotik mikroanjiopatik hemolitik anemiler, yeni oral antikoagülanlar, hiperkloremi, İnflamatuar artritlerde biyolojik ajanlar, vaskülitler, Kanserde hedefe yönelik tedaviler, kanserde immünoterapi, sepsis tanı ve tedavisinde yenilikler gibi konular oluşturdu.

2019-03-28T10:32:00+03:00