Dünya Down Sendromu Günü Farkındalık Etkinliği

//Dünya Down Sendromu Günü Farkındalık Etkinliği

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı tarafından Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle 21 Mart 2019 tarihinde Fakültemiz Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Dünya Down Sendromu Günü Farkındalık Etkinliğine Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Ilgın Ruhi, fakültemizden çok sayıda öğretim üyesi, öğretim ve araştırma görevlisi, sağlık çalışanları ile Down Sendromlu bireyler ve aileleri katıldı.

Açış konuşmalarının ardından, oturum başkanlığını Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Ilgın Ruhi’nin yaptığı oturuma geçildi.

Oturumda, Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı-Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Çiftçi “Down Sendromlu Çocuk: Bir Çocuk Doktorunun Gözünden”, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Solmaz “Down Sendromlu Çocuklarda Psikiyatrik Yaklaşım”, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Bakkaloğlu da “Down Sendromunda Eğitim” konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinliğin son bölümünde, panelist öğretim üyeleri, down sendromlu birey ve ailelerinin sorularına yanıtlar verdi.

2019-03-26T12:26:06+03:00