ATREG’ten VIII. Enstalasyon Sergisi

//ATREG’ten VIII. Enstalasyon Sergisi

Ankara Tıp Resim Heykel Grafik Tasarım Topluluğu (ATREG) 8’inci Enstalasyon Sergisi ile Ankara Tıplılarla buluştu. “Beni Sadece Ben Görebilirim” temasıyla 20 Mart 2018 tarihinde Fakültemiz Morfoloji Binası Fuaye Alanındaki kokteyl ile başlayan serginin açılışına Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral, fakültemizden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

ATREG üyelerinin, Morfoloji Binası içinde farklı yerlere konumlandırılan birbirinden çarpıcı eserleri sergiyi gezen davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Topluluk üyelerii sıradışı eserleri hakkında bilgiler verirken, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral ve fakültemiz öğretim üyeleri de farklı yorumlarıyla sergiye renk kattı.

Her yıl birbirinden farklı ve özgün temalarla Ankara Tıp Fakültesi sanat hayatına anlamlı katkılar sunan ATREG Topluluğunun bu seneki sergisi 20 Mart-4 Nisan 2019 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Enstalasyon Nedir?

Yerleştirme ya da Enstalasyon, geleneksel sanat eserlerinden farklı olarak, çevreden bağımsız bir sanat nesnesi içermeyip belirli bir mekân için yaratılan, mekânın niteliklerini kullanıp irdeleyen ve izleyici katılımının temel bir gereklilik olduğu sanat türüdür.

2019-03-21T09:28:50+03:00