Üniversitemiz Beyin Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafından 9’uncu beyin farkındalık haftası kapsamında, Fakültemiz Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın katkılarıyla 12 Mart 2019 tarihinde “Sarı Nokta Hayatınızı Karartmasın” temalı bir halk konferansı düzenlendi.

Fakültemiz Cebeci Hastanesi 50’inci Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın moderatörlüğünü Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyon Birimi Başkanı Prof. Dr. Aysun İdil yürüttü. Konferansta, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Şermet “Sarı Nokta Hastalığında Tanı ve Tedavi”, Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyon Birimi’nden Uzm. Dr. Esra Şahlı da “Sarı Nokta Hastalığında Görsel Rehabilitasyon” konulu sunumlar gerçekleştirdi.