Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Kurucusu Prof. Dr. Nurhan Avman’ı andı

//Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Kurucusu Prof. Dr. Nurhan Avman’ı andı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, Bu yıl 31’incisi düzenlenen ve geleneksel hale gelen bilimsel toplantıyla anabilim dalının kurucusu Prof. Dr. Nurhan Avman’ı andı.

31. Nurhan Avman Günü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen beyin ve sinir cerrahları ile birlikte ve yoğun bir katılım oranıyla 2 Mart 2019 tarihinde İbni Sina Hastanesi Prof. Dr Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasında, Fakültemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Çağlar, Nurhan Avman Gününün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bu yıl ki bilimsel anma etkinliğinin konuğu Prof. Dr. Vladimir Benes’ti. 3 oturumda gerçekleştirilen toplantıda Dr. Benes, nöroşirurjideki güncel gelişmeler, supra-infratentoryal lezyonlara yaklaşım, karotis endarterektomi ve stent konularıyla ilgili sunum yaptı.

2019-11-05T09:53:05+03:00