14 Mart, 100. Yılında Ankara Tıp’ta Çoşku ile Kutlandı

//14 Mart, 100. Yılında Ankara Tıp’ta Çoşku ile Kutlandı

100’üncü Yılına ulaşan 14 Mart Tıp Bayramı, Cumhuriyetin ilk tıp fakültesi olma onuruna sahip Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, düzenlenen birçok etkinlikte coşkuyla kutlandı.

Resmi törenin, bu yıl Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ev sahipliğinde yapıldığı 14 Mart Tıp Bayramı’nda, Ankara’daki tıp fakültelerinin dekan, öğretim üyesi ve öğrencileri, Anıtkabir’i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını yineledi. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral, öğretim üyesi ve öğrencilerimiz de bu önemli ziyarette hazır bulundu ve fotoğraflar çektirerek günü ölümsüzleştirdi.

Fakültemizde, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler renkli anlara sahne oldu.

Sporda başarının adresi: Ankara Tıp
14 Mart Tıp Bayramı Maratonu, spor müsabakaları ve yüzme yarışmasında şampiyonluk ve dereceleri toplayan Ankara Tıplı öğretim üyesi ve öğrenciler, sahneye çağrılarak Dekan Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekdemir’in ellerinden teşekkür belgelerini aldı.

Hocalarımız, “Hocam Bilir” dedi!
Fakültemiz Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç ile Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı-Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Enver Özgencil, fakültemizden öğretim üyelerini de kattıkları  “Hocam Bilir” isimli sahne gösterisinde, Ankara Tıplılara keyifli anlar yaşattı.

Stand-up, karaoke, dans, müzik, eğlence
Komedyen Baturay Özdemir’in, 14 Mart’a özel stand-up gösterisi büyük beğeni topladı. Gündüz etkinlikleri kapsamında karaoke formatında söylenen şarkılar ile eğlenen Ankara Tıp Ailesi, Fakültemiz Halk Oyunları Topluluğu (HOT), Eşli Danslar Topluluğu (ANTEDANS) ve Müzik Öğrenci Topluluğu’nun sergileyip söylediği gösteri ve şarkıları beğeni ile takip etti.

14 Mart Tıp Balosu’nda doyasıya eğlence
Ankara Tıp Ailesi, gündüz etkinliklerinin ardından akşam saatlerinde bu kez de 14 Mart Tıp Bayramı Balosu’nda bir araya geldi. Dekan, dekan yardımcıları, öğretim üyesi ve öğrencileri ile Ankara Tıp Ailesi, baloda doyasıya eğlendi.

2019-03-18T11:37:51+03:00