Kolon Kanseri Farkındalık Etkinliği

//Kolon Kanseri Farkındalık Etkinliği

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Başhekimliği ile Başhemşireliği ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı tarafından 13 Mart 2019 tarihinde Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda Kolon Kanseri Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

“Farkında Ol, Geç Kalma” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, İbni Sina Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ayşe Küçükdeveci, Hastane Başhemşiresi Uz. Hem. Tekmile Köse, Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve diğer anabilim dallarından çok sayıda öğretim üyesi, öğretim ve araştırma görevlisi, hemşire, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin başında, Fakültemiz Müzik Öğrenci Topluluğu Dört Mevsim Orkestrası tarafından bir müzik dinletisi sunuldu. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, müzik dinletisini sunan topluluk üyesi öğrencilerimize teşekkür belgesi ve çam fidesi takdim etti.

Oturum başkanlıklarını Fakütemiz Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gürel ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fethiye Erdil’in yaptığı oturumda, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. Ayhan Kuzu “Kolon Kanseri Neden Önlenebilir Bir Hastalıktır?”, Prof. Dr. İ. Ethem Geçim “Kimler Kolon Kanserine Aday?” Prof. Dr. A. Bülent Erken “Bilmek Hayata Tutunmaktır”, Doç. Dr. Cihangir Akyol, “Kayıp Bir Saat mi? Hayat mı?” konulu sunumları gerçekleştirdi. Doç. Dr. Zehra Göçmen Baykara ise “Stoma; Ya Sonra” isimli sunum yaptı.

2019-11-05T09:27:38+03:00