Ankara Tıp’ta Şişman Ergenlerde Obezite Cerrahisi Tartışıldı

//Ankara Tıp’ta Şişman Ergenlerde Obezite Cerrahisi Tartışıldı

Ankara ve Bölgesi Çocuk Cerrahları grubuna, bu ay ev sahipliği yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülnur Göllü Bahadır 27 Şubat 2019 tarihinde “Morbid Obezite Tedavisinde Cerrahinin Rolü” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Obezitenin (şişmanlığın) çağın hastalığı olarak tarif edildiğini belirten Doç. Dr. Gülnur Göllü Bahadır, gelişmiş ülkelerde çocukların Yüzde 25’inin kilolu ya da obez sınıfında olduğunu söyledi. Yaşam tarzı değişiklikleri ve ilaç tedavisine yanıt vermeyen morbid obez (aşırı kilolu) çocukların yeni umudunun mide küçültme ameliyatı olduğunu belirten Doç. Dr. Göllü Bahadır, ancak bu işin çocuk ve ergenler ile çalışan deneyimli çocuk cerrahları tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Göllü Bahadır, bu işlemin sağlıklı ve güvenilir olarak yapılıp takip edilmesinde ekibin çok önemli olduğunu; bu ekipte, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk anestezisi, çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları, diyetisyenlerin de olması gerektiğini belirtti.

Doç. Dr. Göllü Bahadır, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bu konu ile ilgili bir konsey olduğu ve çocuk- ergen hastaların titizlik ile incelendiğini vurguladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın, Türkiye’de bu konuda en geniş çocuk serisine sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Göllü Bahadır, sonuçların yüz güldürücü olduğunu söyledi.

2019-03-12T12:04:51+03:00