//Parkinsonizm ve Hiperkinezilerde Tedavi Günleri ve Derin Beyin Stimulasyonu Kursu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Savaş ve Prof. Dr. Cenk Akbostancı tarafından organize edilen Parkinsonizm ve Hiperkinezilerde Tedavi Günleri ve Derin Beyin Stimulasyonu Kursu 8-9 Mart 2019 tarihlerinde Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda düzenlendi.

Türkiye’den çok sayıda nöroloğun yer aldığı programa, Almanya’dan Prof. Dr. Joachim Krauss ile farklı ülkelerden ünlü nörologlar katıldı.

Parkinson ve hareket bozuklukları konularında farklı oturumların gerçekleştirildiği programda, Fakültemiz Nörololji Anabilim Dalı’dan Prof. Dr. Ali Savaş “Parkinson Hastalığında Cerrahi Teknik ve Derin Beyin Stimulasyonu”, “Derin Beyin Stimulasyonu Erken Postperatif Proglamlama” isimli sunumlar, Prof. Dr. Cenk Akbostancı ise “Parkinson Hastalığında Cihaz Destekli Tedaviler-Kanıtlar Eşliğinde Karşılaştırma”, “Parkinson Hastalığında Derin Beyin Stimulasyonu Nörolojik ve Psikiyatrik Komplikasyonları”, Jenarize Distoni ve Medikal Tedavisi”, “Derin Beyin Stimulasyonu Sorunlu Hastada Programlama” konulu sunumlar gerçekleştirdi.

2019-11-05T13:56:20+03:00