Doğa ve Kaya Likenleri Sergisi,Kış Temalı Fotoğraflar ile birlikte açıldı!

//Doğa ve Kaya Likenleri Sergisi,Kış Temalı Fotoğraflar ile birlikte açıldı!

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Ergün’ün, doğa yürüyüşleri sırasında gördüğü güzellikleri yansıttığı fotoğraflardan oluşan “Doğa ve Kaya Likenleri” isimli serginin açılışı yapıldı. Serginin açılışı, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral ile Prof. Dr. Kenan Ateş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Prof. Dr. Ergün’ün sevenlerinin katılımıyla 4 Mart 2019 tarihinde Morfoloji Binası Fuaye Alanında gerçekleştirildi.

“Likenler Hava Kirliliğinin Olduğu Yerde Yaşamaz”
Kaya Likenlerinin bir ortak yaşam olduğunu, mantarlar ile su yosunlarının birbirlerine su ve oksijen sağladığını belirten Prof. Dr. Ergün, sergisinde de daha çok kaya likenlerinin fotoğraflarına yer vermiş. Sergide, ve “Likenler Ekosistemin en önemli Mucizesidir” sloganları dikkatleri çekiyor.

Fotoğrafçılık Topluluğu’nun dereceli fotoğrafları da sergilendi
Doğa ve Kaya Likenleri Sergisi’nde, ayrıca Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fotoğrafçılık Topluluğu’na ait “Kış” temalı fotoğraf yarışmasında derece alan fotoğraflar da sergilendi.  Yarışmada derece alan fotoğrafların sahipleri fakültemiz öğrencileri Amir Payandeh, İbrahim Şahin, Serdar Özateş ve topluluğun diğer üyeleri, Fakültemiz Fotoğrafçılık Topluluğu Danışman Öğretim Üyesi Olan Prof. Dr. Ahmet Ergün ile birlikte fotoğraf çektirdi.

2019-11-05T14:25:14+03:00