Terapi Şiir Dinletisi “Zaman” Temasıyla Gerçekleştirildi

//Terapi Şiir Dinletisi “Zaman” Temasıyla Gerçekleştirildi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Terapi Dergisi Topluluğu tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen Şiir Dinletisi Etkinliği, 22 Şubat 2019 tarihinde “Zaman su gibi geçerken o akıntıya karşı inatla yüze bilenlerin hatırına…” sloganıyla mısra sevenlerle buluştu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Ord. Prof. Dr. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Etkinliğe Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Arıbal Ayral, Danışman Doç. Dr. Müge Günalp Eneyli, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Hissettikleri hissettirebildikleri olsun diye…” yola çıkan 35 öğrenci; dergilerinin 2019 sayısı için belirledikleri tema olan “Zaman”ı, her yönüyle ele alarak 20 farklı şiirle yine kelimelerin sesi olmaya çalıştı. Nazım Hikmet’ten Didem Madak’a, Can Yücel’den Orhan Veli Kanık’a kadar uzanan geniş bir şair yelpazesinde seçilen şiirler, Terapi Dergisi Editörü Betül Gelen tarafından kaleme alınan metinlerle “Zaman” çerçevesinde bir akış haline getirilerek seyircilere sunuldu.

Fakültemiz Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. T. Murat Özsan’ın da öğrencileri yalnız bırakmayarak sahne alması ve bestelenmiş şiirlerinin farklı enstrümanlarla hayat bulması büyük ilgi çekti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eşli Danslar Topluluğu’nun (ANTEDANS) sergilediği vals performansı geceye renk kattı.

2019-02-28T12:24:49+03:00