//Dr. Erman Akkuş Laboratuvar Yöntemleri Eğitimini Tamamlayarak Fakültemizdeki Görevine Döndü

Fakültemiz İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi alan Dr. Erman Akkuş , laboratuvar yöntemleri için eğitim almak ve araştırmalarda bulunmak üzere 9 ay süre ile gittiği Oslo Üniversitesi Biyobilim Departmanı Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Bölümü’ndeki (University of Oslo , Department of  Biosciences , Section for Biochemistry and Molecular Biology) çalışmasını tamamlayarak fakültemizdeki görevine başladı.

Dr. Akkuş, bu süreçte protein ve gen ekspresyon analizleri, gen susturulması, moleküler klonlama, immunofloresans gibi yöntemleri kullanarak, prostat kanseri biyolojisi ve  biyomarker tedavi hedefleri üzerine çalışmalar yürüttü. Dr. Akkuş, fakültemizde laboratuvar araştırmalarını sürdürerek, temel bilim ve klinik araştırmaları birleştiren translasyonel tıp alanına katkı sağlamayı amaçlıyor.

2019-11-05T15:38:34+03:00