Dünya Ağrı Enstitüsü (WIP) Türkiye Şubesi Açıldı

//Dünya Ağrı Enstitüsü (WIP) Türkiye Şubesi Açıldı

Prof. Dr. İbrahim Aşık’ın Kurucu Başkan Yardımcısı Olduğu Dünya Ağrı Enstitüsü (WIP) Türkiye Şubesi Açıldı

Dünya Ağrı Enstitüsü Türkiye Şubesi (World Institute of Pain Registered Turkish Section) 25 Haziran 2018 tarihinde açıldı. Türkiye şubesinin kurucu başkan yardımcısı Fakültemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı-Algoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Aşık oldu.

25 Haziran 2018 tarihinde kurulan Dünya Ağrı enstitüsü Türkiye Şubesi, 3 ay gibi kısa bir süre sonunda 19-20 Ekim 2018 tarihlerinde ilk uluslararası toplantısını yaptı ve 15 farklı ülkeden 44 kişinin katılımı ile kadavra kursunu da içeren bir sempozyum düzenlendi.

Dernek Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Aşık, WIP Türkiye Şubesi’nin amacını “Ülkemizde Algoloji Bilim Dalı ile uğraşan hekimlerimizi bir üst platforma çıkarmak ve halen uygulanmakta olan Ağrı Tedavisini uluslararası standardizasyona sahip bir duruma getirmek” olarak özetliyor.

Prof. Dr. Aşık, Gazete Ankara Tıp aracılığıyla şu görüşleri paylaştı: “Türkiye, Algoloji’nin (Ağrı Tedavisi) yan dal uzmanlık olduğu dünyadaki çok az sayıdaki ülkeden birisidir. Bu hakkı elde ederken çektiğimiz sıkıntılar ve bunların aşılması için verdiğimiz çabalar sonucunda bu haklı gururu elde etmiş bulunmaktayız. Dünyadaki ilk yan dal uzmanlık hakkını elde eden Türkiye, WIP şubesini açma hakkını da elde ederek yine dünyada bir ilki başarmıştır. Kuşukusuz bizden sonra gelecek genç meslektaşlarımız katkılarıyla bayrağı çok daha yukarılara taşıyacaktır.”

2019-01-04T09:03:50+03:00