Fakültemiz Refik Paykoç Araştırma Merkezi Açıldı

//Fakültemiz Refik Paykoç Araştırma Merkezi Açıldı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Prof. Dr. Refik Paykoç Araştırma Merkezi 26 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı kurucu öğretim üyesi olan ve birkaç ay önce yitirdiğimiz Prof. Dr. Refik Paykoç’un adının verildiği Araştırma Merkezi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın Fakültemiz Cebeci Hastanesi Cerrahi Binası içinde yer alan katında yapılandırıldı.

Araştırma Merkezimizin açılışına, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülfem Elif Çelik, Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. A. Rüçhan Akar, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Alkış, Anabilim Dalı’nın emekli ve halen görev yapan öğretim üyeleri, Fakültemizden çok sayıda öğretim üyesi, hemşire ve sağlık çalışanı katıldı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Prof. Dr. Refik Paykoç Araştırma Merkezi’nin Başkanlığını Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, Başkan Yardımcılıklarını ise Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ali Abbas Yılmaz ile Doç. Dr. Menekşe Özçelik yürütecek.

Prof. Dr. Refik Paykoç’un adının ölümsüzleştirildiği Araştırma Merkezimizde, Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında çalışma yapan araştırıcılar ulusal ve uluslararası anlamda çalışmalar yapabilecek.

2018-12-31T10:00:26+03:00