Cebeci Hastanesinde Engelsiz Yaşam Paneli

//Cebeci Hastanesinde Engelsiz Yaşam Paneli

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği, Hastane Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Birimi tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında, 20 Aralık 2018 tarihinde “Engelsiz Yaşam” Paneli düzenlendi.

Fakültemiz Cebeci Hastanesi 50’inci Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Panele, Fakültemiz Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. A. Rüçhan Akar, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Gök, öğretim üyeleri, hemşireler, öğrenciler ve idari personel katıldı.

Başhekim Prof. Dr. A. Rüçhan Akar, açış konuşmasında “bir günün değil her günün engelliler günü olarak değerlendirilmesi gerektiğine” vurgu yaptı.

Hastane Müdürü Uzm. Selcan Ülkü Çakır, “engelli dostu bir idari yapılanmayı hedeflediklerini ve bu yönde pek çok çalışma yaptıklarını” belirtti.

Panelin ilk oturumunun moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Görme Araştırmaları ve Az Görme Rehabilitasyon Birimi Başkanı ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefay Aysun İdil yaptı.  Az görme konusunda farkındalığın öneminden bahseden İdil,  az gören bebeklere temin edilecek cihazlarda rapor vermenin yaşattığı güçlükleri anlattı.  Az Görme ve Rehabilitasyon Birimi Öğr. Gör. Dr. Esra Şahlı “Karanlıktan Aydınlığa”, görme engelli Psikolog Şule Sepin İçli “Toplumla İç İçe Engelsiz Yaşam”, Engelsiz Ankara Üniversitesi Uzmanı ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğr. Gör. Reşat Alatlı “Engelsiz Üniversite” başlıklı konularda katılımcılara bilgi aktardı.

Panelin İkinci Oturumun başkanlığını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Gelişimsel Pediatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgi Ertem ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehim Kutlay yaptı.

Panelde Fakültemiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Gelişimsel Pediatri Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi E. Bahar Bingöler Pekcici “Özel Gereksinimi Olan Çocuklar İçin Sağlık Kurulu Raporu”,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürlüğü Engelli Hizmetleri Birimi Sosyal Hizmet Uzmanı Hasan Güneş “Engellilik ve Engelli Hakları”, Fakültemiz Cebeci Hastanesi Sosyal Hizmet Biriminden Sosyal Hizmet Uzmanı Nesrin Şahin Bulunmaz “Hastanemiz Sosyal Hizmet Birimine Başvuran Engelli Hastalar ve Sunulan Hizmetler” başlıklı konularda bilgi verdi.

2018-12-31T09:59:24+00:00