Ankara Tıp Kadın Doğum Günleri

//Ankara Tıp Kadın Doğum Günleri

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Ankara Tıp Kadın Doğum Günleri” 15 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Anabilim Dalının Şerif Çanga Amfisi‘nde düzenlenen toplantıya, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rüçhan Akar, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feride Söylemez, Anabilim Dalında görev yapan ve emekli olmuş öğretim üyeleri, öğretim ve araştırma görevlileri, hemşire ve sağlık çalışanları ile birlikte Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan mezun kadın doğum hekimleri ve emekli olmuş hemşireler katıldı.

Obstetrik, jinekoloji, infertilite ve jinekolojik onkoloji konularının tartışıldığı 4 ana oturumun öncesinde Prof. Dr. Acar Koç “Dünyada ve Türkiye’de Jinekoloji Obstetrik Hekimliğinin Gelişimi” ve Prof. Dr. Rıfat Gürsoy “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının Tarihçesi” başlıklı iki sunum yaptı.

Toplantının son oturumunda da katılımcıların klinik ile ilgili hatıra ve anılarından oluşan “Anılar oturumu” gerçekleştirildi ve toplantı akşam yemeği ile sona erdi

2018-12-31T09:58:26+00:00