TÜRKMSIC Öğrenci Topluluğumuz AIDS Farkındalığı Yarattı

//TÜRKMSIC Öğrenci Topluluğumuz AIDS Farkındalığı Yarattı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TÜRKMSIC) Topluluğu tarafından 1 Aralık Dünya AIDS Farkındalık Günü nedeniyle, Ankara Ulus Atatürk Meydanı’nda halka yönelik bir saha etkinliği gerçekleştirildi.

Gerçekleştirecekleri etkinlik öncesinde Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Birengel tarafından bilgilendirilen topluluk üyesi öğrencilerimiz, halka AIDS ve HIV hakkında hazırlanan broşürler dağıttı ve halkın bu konudaki sorularına yanıtlar verdi.

HIV-AIDS’i hem tıbbi yönden de sosyal yönden ele alıp toplumu bilgilendiren öğrencilerimiz, HIV-AIDS hakkında bilinen yanlışları düzeltti. Öğrencilerimiz, HIV’in ölümcül bir virüs olmadığını ve sosyal ilişkilerle bulaşmadığını vurgulayarak, HIV ile yaşayan bireylerin toplumdan dışlanmaması için halkı bilgilendirdi.

Okulumuz kulüplerinden TurkMSIC SCORA, 1 Aralık Dünya AIDS Gününde Ulus Atatürk Meydanında saha etkinliği düzenledi. Kulübümüz öğrencilerimize daha mezun olmadan doktor olmanın ve insanlara dokunmanın mutluluğu tatmasında yardımcı oldu. HIV-AIDS’in hem tıbbi yönünden hem de sosyal yönünden ele alıp toplumu bilgilendiren öğrencilerimiz HIV-AIDS hakkında bilinen yanlışları düzeltmekle kalmayıp HIV in ölümcül bir virüs olmadığını ve sosyal ilişkilerle bulaşmadığını vurgulayarak HIV ile yaşayan bireylerin toplumdan dışlanmaması için de toplumu bilgilendirdi.

2018-12-05T17:16:06+00:00