Radyasyon Güvenliği Paneli

//Radyasyon Güvenliği Paneli

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği ve Başhemşireliği tarafından, Nükleer Tıp Anabilim Dalı işbirliğiyle 28 Kasım 2018 tarihinde Fakültemiz Cebeci Hastanesi 50’inci Yıl Konferans Salonu’nda Radyasyon Güvenliği Paneli düzenlendi.

Panele, Cebeci Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Gök, Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanı ve Nükleer Tıp Anabilim öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Kır, Radyasyon Güvenliği Komitesi Başkanı ve Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Umman Sanlıdilek, Cebeci Hastanesi Başhemşiresi Uz. Hem. Tülay Ölmez Çiçek’in yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi, görevlisi ve sağlık çalışanı katıldı.

Oturum başkanlıklarını Prof. Dr. Umman Sanlıdilek, Prof. Dr. Metin Kır ve Hem. Banu Songül’ün yaptığı panelde, konuşmacılar Prof. Dr. Metin Kır “Radyasyon Nedir? Korunma Yolları Nelerdir?”, Hem. Hatice Oruç “Hemşirelik Uygulamalarında Radyasyon Güvenliği”, Doç. Dr. Elgin Özkan “Radyasyon Korkusu”, Sağlık Fizikçisi Murat Körköse “Radyoaktif Atıklar ve Radyasyon Güvenliğinde Atık Yönetimi” başlıklı konularda önemli bilgiler aktardı.

2018-11-29T12:20:02+00:00